Jaa

Logo putosi puusta

toukokuuta 27, 2016


Aluksi oli mänty, taito ja tahto. Ja tinkimätön tavoite rakentaa elämyshuoneita luonnon omaa suunnittelua kunnioittaen. Rakentamisen rinnalla lähti käyntiin myös yritysilmeen ja logon suunnittelu. Sain tehtäväkseni pohtia, millainen yritysilme, logo ja slogan kertoisi parhaiten Pineartin päälupauksen säilyttäen metsän oman äänen?


Lähdin mielikuvitusmatkalle Lapin samoajan mukaan. Ja eläytyäkseni kulkijan mielenmaisemaan, menin kirjaimellisesti metsään. Aivan läheltäni löytyy paikka, jossa männyt ovat käppyräisiä, kallioiden päällä kasvaa vaaleanharmaata jäkälää ja maisemassa on isoja korkeuseroja. Siellä on lähellä kulkevan tien äänistäkin huolimatta hiljaista ja rauhallista olla.

Pohdin kulkiessani metsän luonnetta. Metsä hyväksyy ihmisen ehdoitta, eikä se vaadi muuttumaan. Se antaa luvan pysähtyä nauttimaan metsän tuoksuista ja äänistä, suorittaminen saa jäädä ja luovuus tulla tilalle.

Paitsi tämän tunteen, toin suunnittelupöydälle myös männyn oksan, käpyjä ja irronneita neulasia, joista levisi huoneeseen raikas pihkan tuoksu. Pian kävyt, oksat ja neulaset kulkivat mukaan myös luonnoksiin. Yrityksen logo kirjaimellisesti katsottuna putosi puusta, sillä männynneulasen muoto alkoi yksinkertaisuudessaan elää ja siitä muodostui kaunis kehä, kuin kehys lupaukselle: Natural touch of Pure Pine.

Tänään suunnittelun matka päättyy kun logo ja yritysilme julkaistaan. Jään mielenkiinnolla seuraamaan, millä tavalla ilme sinua koskettaa.


Tiia-Leena Haataja,
Art Director
CUVIO design

Ladataan keskustelua
Recent posts
15 kesäkuuta, 2016
27 toukokuuta, 2016
23 toukokuuta, 2016