Jaa

Om Oss

Thomas Stewart
+358 40 833 2706
thomas.stewart@pineart.fi
Kari Poutiainen
Creator, puh. 050-5478707
kari.poutiainen@pineart.fi

I skogens vård på egen gård

Vi alla har en längtan efter att utan brådska möta oss själva och att stanna upp under vår resa. I en värld full av impulser kan det ibland vara svårt. Eftersom den lappländska naturen har en magisk förmåga att få människan att stanna upp och lugna ner sig, ville vi utveckla något som skulle påminna oss om detta lugn. På så sätt uppstod våra första produkter: Pine Sauna, Pine Chalet och Pine Patio. De är upplevelserum där det är lätt att koncentrera sig på det väsentliga. De erbjuder en möjlighet att vara en stund i lugn och ro, slå av på tempot och inse hur vacker naturen är.

Vi ville planera upplevelserummen så att deras arkitektur och funktioner lämpar sig för både skog och stad. Våra enastående avkopplingsutrymmen kan byggas vid såväl sommarstuga som egnahemshus – till exempel på din bakgård. Den energi som byggnaderna kräver produceras huvudsakligen självständigt vilket gör att processens olika skeden är så naturenliga som möjligt. Vår långa erfarenhet och gedigna kunskaper om trä syns i produkternas utseende och funktionalitet. Våra produkter präglas starkt av hantverk, in i minsta detalj.

Stämpeln Karhun Käpälä är ett tecken på att våra produkter har tillverkats miljövänligt och med respekt för naturens egen skönhet. Den huvudsakliga råvaran i Pine-produkterna är den nordliga tätfibriga tallen, som tack vare sin uthållighet och hållbarhet lämpar sig utmärkt för byggande. Trä är dessutom en 100 % förnybar råvara. För ytbehandling av trä och värmeisolering använder vi naturmaterial.

Pinearts mål är att låta naturen tala. Våra produkter har uppstått i skogen och deras budskap är enkelt: Ta det lugnt och njut av tillvarons härlighet!STORY OF PINEART

Vid kanten mellan skogens höga tallar och kärrets rand går gränsen till den lappländska myren. Du stannar till vid myren, platsen är perfekt för en brasa. Skogen omkring dig är gammal och dess konturer reser sig kring myren och fjällens toppar glimtar i bakgrunden. Här och där hittar du stubbar från furor fällda av tidigare generationer, stubbarna ger dig ved till brasan. Under tjärstubbens grå och skrovliga bark blottas en slät kärnved som doftar gott. Du sätter dig på en tuva för att beundra den sprakande elden och njuta av stunden...Den lappländska naturen har en magisk förmåga att få människan att stanna upp och lugna ner sig.

Samarbetspartner


Naturliga upplevelser erbjuds också av: