Jaa

En logo faller fra treet

May 27, 2016


Til å begynne med hadde vi furu, vilje og erfaring. Og et kompromissløst mål om å bygge opplevelsesrom med respekt for naturens egen design. Ved siden av byggearbeidet begynte også arbeidet med å skape bedriftens profilering og logo. Jeg fikk som oppgave å tenke på hva slags profilering, logo og motto best skulle fortelle om Pinearts viktigeste løfte og samtidig bevare naturens egen røst.

Jeg la ut på en fantasireise med en av Lapplands vandrere. For å leve meg inn i vandrerens mentale landskap, gikk jeg bokstavelig talt til skogen. Helt i nærheten der jeg bor finnes det en plass med forkrøplete furutrær, lysegrå lav som vokser på berget og store høydeforskjell i landskapet. Til tross for lydene fra en vei i nærheten er det stille og rolig å være der.

Jeg gikk ofte en tur i skogen fordi der kunne jeg føle tiden sto stille og tankene flyter fritt. Skogen aksepterer mennesket uten vilkår og krever ikke at man skal forandre seg. Den gir deg lov til å stoppe for å nyte av duftene og lydene i skogen. Prestasjonen får gi plass til kreativitet.

I tillegg til denne følelsen tok jeg med meg en furukvist til tegnebordet, noen kongler og barnåler som fylte rommet med en frisk duft av kvae. Snart var konglene, kvistene og barnålene også med i skissene. Bedriftens logo falt bokstavelig talt fra treet. Den enkle formen av furubar begynte å leve sitt eget liv og dannet en vakker ring som utgjør en ramme for vårt løfte: Natural touch of Pure Pine.

I dag tar designprosessen slutt når logoen og bedriftsprofileringen blir offentliggjort. Jeg ser frem mot å se hvordan du blir berørt av vår profil.

Tiia-Leena Haataja
CUVIO design

Loading Conversation